Årets Ekokock 2017 & 2024

Jonas Alvin

Linköping

En imponerande resa från Vimmerby till stjärnkrogar som Wd50 i New York och Matthias Dahlgren i Stockholm. Sedan 2015 är han kökschef och delägare på Stångs Magasin i Linköping, där han samarbetar med lokala ekologiska odlare för att använda de bästa råvarorna.

Föregående bild
Nästa bild

Årets Ekokock 2023

Johan Tyrén

Borås

Med över 25 års erfarenhet inom kulinarisk matlagning driver Johan sedan 2007, Gastronomi Elva i Borås, som blev KRAV-certifierat 2017. Med en bakgrund från prestigefyllda restauranger som Aquavit i New York, under ledning av Marcus Samuelsson, har Johan en stark passion för hållbar matlagning.

Föregående bild
Nästa bild

Årets Ekokock 2016

Viktor Arabzadeh

Göteborg

Passionerad kock med en stark kärlek för hållbar matlagning och naturen. Han har varit finalist i Årets Unga Kock och andrapristagare i Nordic Organic Chef of the Year, samt arbetat på Upper House i Göteborg, en restaurang med stjärna i Michelinguiden. Som köksmästare på restaurang C i Brynstålet-koncernen fokuserar Viktor på att utveckla hållbara matlagningsmetoder och maximera användningen av råvaror.

Föregående bild
Nästa bild

Årets Ekokock 2019

Jonas Karlsson

Visby

Framstående kock från Visby på Gotland, med ett starkt fokus på ekologisk och hållbar matlagning. Han har varit finalist i Årets Kock 2016. Som kock på Växthuset Linds i Visby utvecklar Jonas hållbara matlagningsmetoder och erbjuder privata middagar. Hans arbete präglas av ett engagemang för cirkulär ekonomi och användning av ekologiska råvaror.

Föregående bild
Nästa bild

Årets Ekokock arrangeras av Ekomatcentrum och är en plattform som inspirerar till hållbar matlagning och förändring inom gastronomin och dess bransch.

Kontakt