Välkommen till podden där vi träffar finalisterna och andra som jobbar med tävlingen. Vi hör mer deras om tankarna kring matlagning och tävlingen som komma skall. Nu är 2025 års upplaga äntligen igång!
Ekokockpodden är tillbaka! Nytt år, nya finalister att lära känna. Först ut är Mikaela Håkansson, till vardags på Stadshuskällaren i Stockholm. Om att välja sin egen vägen med målet att ha riktigt kul, om vad som förenar musik och matlagning och såklart mycket mer!
Fjärde och sista avsnittet för denna omgång av Ekokockpodden är ute! Vi träffar Jonas Karlsson som placerade sig på en ärofylld bronsplats. Vi lyssnar till hur hans tankar går kring hållbar matlagning, om hur allt började och hur Gotland faktiskt är ett enda stort skafferi.
Tredje avsnittet av Ekokockpodden ute! Vi träffar Viktor Arabzadeh och lyssnar till hur hans tankar går kring hållbar matlagning, om att hitta sin bana som kock och att alltid ligga steget efter sin mamma när det kommer till matlagning.
I detta avsnitt av Ekokockpodden träffar vi Jonas Alvin och får ta det av hans resa från Astrid Lindgrens Värld till de riktigt erkända köken såväl som utomlands som i Sverige. Om råvaror, leverantörer, kollegor, känslan inför tävlingsstart och att ständigt lära och omsätta i sin egna verksamhet.
I första avsnittet av Ekokockpodden får vi höra om Johans resa från farmors pannbiffar, Markus Samuelssons Aquavit i New York till en ögonöppnande föreläsning till öppnandet av Gastronomi Elva i Borås, Johans egna restaurang och om tankar inför tävlingen och hur matsvinn kan användas till något väldigt smakfullt.
Årets Ekokock och Årets Offentliga Ekokock arrangeras av Ekomatcentrum och är en plattform som inspirerar till hållbar matlagning och förändring inom gastronomin och dess bransch.